Kolekcija Rosa
Osmeh kakav zaslužuješ
Autor: Aleksandra
23.02.2024. 08:54
Jezici: srpski

 

Za zdrav osmeh neophodna je svakodnevna nega, zdrava ishrana i redovna poseta stomatologu jer nema lepog osmeha bez uloženog truda i vremena. Postoje brojni problemi sa kojim se svakodnevno susrećemo kada je u pitanju nega zuba a jedan od njih jeste neprijatan zadah koji ne samo da nas dovodi u neprijatnu situaciju pred drugima već u velikoj meri može uticati na samopouzdanje čoveka.

Kada govorimo o neprijatnom zadahu ili halitozi prvo što nam padne na pamet jeste odsustvo dentalne i oralne higijene usta kao i konzumiranje duvana i drugih štetnih supstanci. Međutim, zadah se može javiti iz mnogih drugih razloga kao što su oboljenje zuba i desni, brojni fiziološki i patološki faktori pa čak i način ishrane. U svakom slučaju, glavni krivci za neugodan zadah jesu nagomilane bakterije.

Srećom, danas se na policama mogu naći brojni preparati koji omogućavaju da se izbegne neugodan miris kao i da se pravilno neguju zubi kod kuće.

 

Ekstrakt nevena pomaže u prevenciji pojave zubnog plaka i gingivitisa.

 

Koncentrovana kozmetika za negu zuba koju preporučujemo obogaćena je upravo ovim čudesnom biljkom koja je svoje ime dobila zbog neverovatne karakteristike da nikada ne vene. Izuzetno smo ponosni na činjenicu da ekstrakti nevena i bosiljka koji su sa puno ljubavi utkani u svaki proizvod sami uzgajamo i beremo na našim plantažama. Neven je jedna od najpoznatijih lekovitih biljaka koja se koristi u medicini od davnina. Deluje antiseptički, antibakterijski i umirujuće te je potpuno jasno zašto smo baš neven, mirisnu i lekovitu biljku sa podneblja Stare planine, odabrali da upotpuni naše proizvode za negu zuba i usne šupljine.

U nastavku Vam donosimo par malih trikova za osmeh kakav zaslužujete:

Pravilna nega zuba

Nega zuba prvenstveno polazi od redovne higijene a to znači pranje zuba nakon obroka, najmanje dva puta dnevno, posle doručka i uveče pre spavanja. Stručnjaci preporučuju a mi smo proizveli čak dve koncentrovane zubne paste sa antibakterijskim sistemom, Rosadent i Beladent koje na prirodan način štite i neguju Vaše zube i desni. Jedinstvena formulacija na bazi nevena i bosiljka temeljno a nežno čisti površinu zuba i deluje kao polirjuće sredstvo. Paste sadrže specijalna punila sa zaobljenim česticama koja daju efekat mekog čišćenja dok svojstven miris prirodnih ekstrakata pruža prijatan ukus i osvežava dah.

Vodica za ispiranje usta

U svakodnevnoj brizi za zdravlje zuba i usne šupljine gotovo neizostavan deo pribora za higijenu jeste i vodica za ispiranje usta. Rosa Fresh koncentrat na bazi ekstrakta bosiljka ima jako antibakterijsko delovanje, pomaže u održavanju oralne higijene i preventivno deluje protiv stvaranja karijesa na zubima. Vodice za ispiranje usta ispiru sve nečistoće odnosno naslage koje se zadržavaju na zubima, sprečavaju razvoj mikroorganizama te utiču na neutralisanje neprijatnog zadaha.

Sprej za osvežavanje daha

Osim što na prirodan način pomaže u očuvanju svežeg daha, blagotvorno deluje kod blaže upale grla pri čemu smanjuje bol olakšava gutanje. Formulacija na bazi bosiljka ima jako antiseptično i antimikrobno dejstvo te sprečava da se bakterije dalje razvijaju, umiruje i prijatno osvežava dah. Ono što je najbolje kod spreja za osvežavanje daha jeste to što je uvek spreman za upotrebu, uvek u vašoj torbi, svež i lagan.

 

SAVET PLUS: Voće i povrće bogato vlaknima poput jabuke, šargarepe i celera dobro je u borbi protiv neprijatnog zadaha. Hrana bogata vitaminom C kao i začini i biljke poput korijandera i eukaliptusa takođe su bitni za sprečavanje bolesti zuba i usne šupljine kao i bolesti desni.