Karakteristike:

Tonik sadrži ekstrakte cveta nevena i kamilice, D-panthenol.

Uklanja: prašinu, šminku, višak masnoća iz pora.

Tonik je losion sastavljen od vodenog rastvora, hidrosolubilnog ulja, vlažećeg sredstva, antiseptičkog i kartolitičkog i mirisne materije.

Služi za čišćenje i negovanje kože. Kako je koža ostala čista na nju deluju aktivni principi iz ekstrakta nevena i kamilice, prodiru dublje u njene slojeve, hrane je i pripremaju za brzu apsorbciju bio i hranljivih materija iz kreme koja se nanosi.

Hidrogenizovano ricinusovo ulje podmazuje i čistu kožu, dovodi sebum u optimalne granice što sprečava njeno isušivanje i perutanje. Ovako koncipiran tonik ima antiseptičko i antiflogistično, što znači čisti, hrani i čuva kožu od negativnih spoljnih uticaja.

Nakon tretiranja tonikom, koža je nahranjena, negovana i čista.

D-panthenol udodiru sa kožom, stvara provitamin B-5, neophodan za dobru hidrataciju kože. Izuzetno deluje na iritiranu kožu.

Ekstrakt cveta nevena je bogat izvor lekovitih sastojaka. Čisti, steže, pobuđuje cirkulaciju i pospešuje rast novog tkiva, uklanja toksine, umiruje kožu.

Kamilica pomaže u otklanjanju nepravilnosti kože lica. Opušta i dezinfikuje i leči upalne procese.

Blagotvorno deluje kod problema sa aknama, alergijama, ranama koje su inficirane, kod opekotina i plikova.

 

Dejstvo:
  • Dubinski čisti, neguje i hrani kožu
  • otklanja izumrle ćelije
  • neguje tretirane površine bez iritacije
  • čuva kožu od negativnih spoljnih uticaja
  • hidrira i osvežava
  • priprema lice za nanošenje krema.
NEGA:

Nanosi se na kožu tuferom, dva puta dnevno, uveče i ujutru, kako bi se uklonile nečistoće. Ujutro je bitno odstraniti štetne materije koje je koža izlučila tokom noći. Večernje čišćenje je još važnije jer kožu treba očistiti od tragova šminke i svih nečistoća koje su se tokom dana nakupile. Masiranjem se utrljava u ko­žu, počevši od vrata, oko brade, usta, nosa, zatim na gore, ka obrazi­ma i čelu. Voda razmekšava nečistoću, salicilna kiselina odvaja izumrle ćelijhe sa površine kože i laganim pokretom skida zajedno nečistoću sa lica. Najbolji efekat se postiže ako se posle dobro očišćenog lica tonikom nanese prirodna krema, blagim utrljavanjem, što čini da aktivni principi iz kreme trenutno deluju na kožu.

Odgovara svim tipovima kože, posebno osetljivoj, oštećenoj i suvoj.