Karakteristike:

Dnevna hidratantna krema koja predstavlja zaštitnu barijeru i ograničava dnevni gubitak vlage. U kremu je ugrađen sok krastavca koja trenutno i vidno otklanja nedostatke kože: crvenilo, otoke, nadutost, ublažava bore.

Krastavac sadrži i do 90% vode, vitamin C, karotin, pektin, enzime i još korisnih materija koje neguju kožu. Odlično je sredstvo protiv upale kože i sluznice. Sok krastavca sa ostalim sastojcima prodire duboko u kožu i omogućava dugotrajnu hidrataciju.

Cedi se hladnim postupkom i odmah ugrađuje u kremu tako da su sačuvane sve aktivne materije. Aktivni princip krastavca u kremi deluje destimulativno na vezivno tkivo kao molekularni sunđer koji vezuje proteine i vodu tako da ćelije bubre, koža postaje glatka, nežna, zategnuta.

Upotreba ove kreme spada u SPA kozmetičku negu, što predstavlja moderno ime za negu vodom sa lekovitim sastojcima, u ovom slučaju to je sok krastavca.

Dejstvo:

-hidrira kožu na taj način što pojačava prirodnu vlažnost kože

– otklanja nedostatke (crvenilo, otoke, nadutost) i štiti od slobodnih radikala

-ublažava bore, relaksira i štiti kožu

NEGA:

Nanosi se dva puta u toku dana bez obzira na tip kože, a po potrebi i više puta (za osobe sa suvom i ispucalom kožom). Odgovara svim tipovima kože. Posebno se preporučuje osobama sa suvom kožom, koja je se lako peruta i sklona je nastanku bora.

Krema je idealna za hladan period kada zbog hladnoće i vetra koža dodatno gubi vlagu kao i za iritiranu i masnu kožu praćenu bubuljicama i miteserima obzirom da krastavac deluje kao čistač kože. Koža postaje zategnuta, glatka, baršunasta i sveža.