Karakteristike:

Sadrži ekstrakt hmelja, breze i koprive.

Kopriva (urtica dioica) ima blagotvorno dejstvo na koren kose. Odlična je protiv opadanja kose i za jačanje korena kose. Prodire do lojnih žlezdi, ublažava prekomerno lučenje i normalizuje ga. Silicijumova jedinjenja sprečavaju lomljenje vlasi i učvršćuju koren kose. Deluje antialergijski, antistresno, protivupalno i poboljšava cirkulaciju kože.

Hmelj (humulus lupulus) je prirodni antioksidans, neguje i hrani kosu i kožu, deluje na površinu kože, umiruje i tonizira.

Breza (betula alba) deluje antibakterijski, neguje i štiti kožu i kosu, deluje dubinski, direktno na žlezdu. Zajedno sa hmeljom povoljno utiču na lojne žlezde, normalizuju njihov rad i sprečavaju prekomerno lučenje tako što blokiraju receptore masnih materija.

Dejstvo:
  • smanjuje masnoću
  • kosa dobija normalan izgled, prirodan sjaj, lepršavost
  • koža postaje meka i glatka
  • smanjuje se broj pranja
NEGA:

Koristi se za pranje kose i tuširanje. Za najbolji efekat potrebno je utrljati šampon u kosu i kožu glave i ostaviti da deluje nekoliko minuta, nakon toga isprati vodom.

Problem umereno masne kose se može korigovati pravilnom ishranom i negom, međutim, kod težih oblika, pored ustaljene nege preporučujemo kombinaciju šampona za masnu kosu i balzama kako bi kosa dobila na punoći.