Karakteristike:

Sadrži sirovine kozmetičkog kvaliteta: pčelinji vosak, biljna ulja: jojoba, ricinusovo, bademovo, vitamine E, A i kolagen.

Pčelinji vosak čini kožu glatkom i elastičnom i stvara otpornost na kožne bolesti.

Jojoba (Simmondsia sinensis ili Buxus sinensis) ulje omogućava koži da slobodno diše, dubinski je hrani, ne zatvara pore a istovremeno hidratizira suve delove kože. Jojoba deluje protivupalno i blagotvorno kod psorijaze, ekcema i upalnih infekcija kože.

Ricinusovo ulje sprečava njeno isušivanje pa koža na taj način zadržava prirodnu vlagu i regeneriše kožu.

Bademovo ulje(Prunus amygdalis var. Dulcis), sadrži minerale i esencijalne masne kiseline, kao i vitamine A, B, D i E. Bademovo ulje je inače veoma cenjeno kozmetičko ulje koje hrani kožu. Ima pozitivan učinak na sve tipove kože.

Vitamin E je prirodni antioksidans, štiti kožu od oštećenja.

Kolagen je protein koji proizvodi naše telo. Predstavlja sastavni deo vezivnog tkiva, koje je od vitalnog značaja za naš organizam. Usled prirodnog procesa starenja koji inače započinje sredinom dvadesetih godina, produkcija kolagena na nivou kože počinje da opada, što dovodi do smanjenja elastičnosti kože. Na površini kože, ćelije ubrzano izumiru, stvara se zadebljali sloj orožalih ćelija, koji usporava procese u koži. Na smanjenje proizvodnje kolagena utiču kako starenje tako i spoljni faktori, što prouzrokuje opuštanje kože i stvaranje bora.

Dejstvo:

– kompleks bioaktivnih materija iz kreme prodire u dublje slojeve kože, ispravlja
postojeće i sprečava nastajanje novih bora

– koži se vraća elastičnost i vlažnost

NEGA:

Krema se nanosi svake večeri u periodu od šest do osam nedelja. Koristi se za negu osetljive kože oko očiju i usana.