КАРАКТЕРИСТИКИ:

Безбојна крема, содржи мирис на јасмин, ги негува и ги штити сите предмети од природна и вештачка кожа

ДЕЈСТВО:

На кожата и дава исклучителен сјај и ја омекнува.

НАЧИН НА УПОТРЕБА:

Со памучна крпа се нанесува тенок слој од кремата, се остава да делува и се пребришува со сува крпа.

Заменува околу 40 кутии од стандардна крема за обувки.

За заштита на обувките од влага доволно е едно мачкање во текот на неделата.

Зимските јакни напролет да се намачкаат со кремата и да се остават, а наесен, кога ќе Ви бидат потребни, доволно е само да се пребришат и веќе се сјајни и чисти.

ЗАБЕЛЕЖУВАЊА ДО МРЕЖАТА:

– Доколку крпата со која се нанесува кремата, преку ноќ се остави во обувките (патики, чевли, чизми), се неутрализира непријатната миризба и бактериите.

– Со кремата повремено може да се намачкаат петиците, лактите и на тој начин се спречува создавање на задебелувања, постоечките се отстрануваат, а петиците и лактите стануваат меки и еластични.

– Кремата може да се употребува за ублажување на старечки пеѓи, се употребува како лабело.