АкнеЛим Pelle Pulita gel е специјално осмислена формула базирана на природни состојки од екстракти од: кора на приморски бор, семе од билката тамаринда и активен комплекс на бета глукан, кои во повеќето случаи успешно помагаат во отстранување на постоечките и спречување на појава на нови акни и мозолчиња.

Како делуваат состојките на Акнелим гелот?

Екстрактот од семе на билката тамаринд е природен хијалурон кој:

 • ја смирува кожата,
 • помага кожата да остане хидрирана,
 • Има антиоксидативни својства со што ја штити кожата од надворешни влијанија.

Активен комплекс на бета глукан од ќелиските ѕидови од посебен вид на пекарски квасец

 • помага во отстранување на вишокот на себум,
 • Го поттикнува имуниот систем на кожата и со самото тоа придонесува за урамнотежување на микробиомите на кожата ( го намалува растот на ,, лошите” и го поттикнува растот на ,, добрите”  микроорганизми ).

Екстракт од кора од приморски бор

 • има исклучително антиоксидативни својства со што придонесува за урамнотежување на микробиомите на кожата,
 • jа зголемува отпорноста на ќелиите на кожата на дејството на надворешните фактори.

 Екстракт од кора од храст

 • ја регенерира кожата,
 • делува против воспалително,
 • pомага за подобра контрола на количината на себум.

 Дериват на витамин Б5

 • придонесува за правилно функционирање на кожната бариера,
 • jа подобрува регенерацијата на кожата и зараснување на раните.

 Алантоин

 • Хидрира,
 • го ублажува чешањето и црвенилото на кожата,
 • Ја обновува оштетената кожа.

 Диглицерин

 • и помага на кожата да ја задржи влагата,
 • jа прави кожата помека и помазна.

Примена: Гелот се нанесува со прсти со благо натапкување на чиста кожа наутро и навечер.