Pomaže kod infekcije bešike i mokraćnih puteva

Biljna mešavina sa uva listom i brezom  čisti bubrege od kristala i peska, koristi protiv bakterija u mokraći. Pomaže kod bolova, podstiče rad bubrega, ublažava grčeve, pospešuje mokrenje i ne dozvoljava taloženje mulja, peska i stvaranje kamenca.

Mešavina odabranog bilja ima dezinfekciono, diuretsko  i antiseptičko delovanje kod raznih upala bubrega i bešike.

SASTAV:

List breze svojim snažnim diuretickim učinkom pospešuju izlučivanje mokraće i samim tim bolje ispiranje mokraćnih puteva i bubrega.

Pročišćuje organizam jer ispira soli, pesak i kamenje iz bubrega.

Sitnica – pomaže u lečenju urogenitalnih organa, kod oboljenja bešike, stvaranja kamenčića, upale mokraćnih kanala, hroničnog cistitisa i uretritisa, deluje umirujuće na muskulaturu mokraćne bešike.

Selen sprečava stvaranje bubrežnih kamenaca, pospešuje protok krvi, jača ceo organizam.

Uva je izuzetno lekovita biljka, najbolje rezultete pokazuje kod lečenja upale mokraćnih puteva i bubrega. Pročišćava urinarni trakt od bakterija, delotvorna je u lečenju veoma neprijatne bakterije, ešerihije koli. Korisna je i u lečenju prostate.

Rastavić podstiče izmokravanje. Učinkovit je kod poremećaja u radu bubrega, ublažava grčeve u bešici, bolno i učestalo mokrenje i slične zdravstvene tegobe. Najčešće se koristi za lečenje upale mokraćnih kanala ali i kao lek za smanjenje kamena u bubregu.

NAČIN PRIPREME:

Jenu kesicu čaja preliti sa dva dl vrele vode, ostaviti da odstoji poklopljeno trideset minuta. Pije se tri puta dnevno.