Karakteristike:

Sadrži aktivne komponente i ekstrakte lekovitog bilja: bosiljka, kantariona, nane i žalfije.

U svakodnevnoj brizi za zdravlje usne šupljine, gotovo neizostavan deo pribora za higijenu usne šupljine uz četkicu za zube, zubnu pastu, zubni konac je  i vodica za ispiranje usta. Vodica za usta ispira nečistoće i uklanja naslage na zubima i desnima i neugodan zadah iz usta, osiguravajući ugodan i svež dah. Neugodan zadah u ustima može biti posljedica loše oralne higijene, naslaga na zubima, i ostataka hrane na hrapavoj površini sluznice jezika čijim truljenjem nastaju sumporni  spojevi neugodnog mirisa.

Aktivne supstance bosiljka, kantariona, žalfije, i nane deluju antibakterijski, štite od upala grla i desni i pomažu u lečenju afti i ranica u ustima. Preventivno deluju protiv karijesa, sprečavaju nastanak kamenca i otklanjaju neprijatan zadah.

Etarsko ulje nane sadrži mentol koji ima izraženo baketricidno dejstvo te je supsatnca pogodna za dezinfekciju. Mentol je uz to jak aromatik koji draži nerve, lako isparava i zbog toga hladi zbog čega je i blag anestetik. Dodatak žalfije pojačava antiseptičko dejstvo jer žalfija sadrži etarsko ulje koje je bogato tujonom, kamforom, a sadrži i tanine. Ima dokazano antimikrobno dejstvo na neke bakterije i gljivice. Povoljno utiče na izlečenje raznih infekcija i rana. Bosiljak daje jak aromatičan miris.  Takođe ima antiseptička i svojstva konzervansa jer sprečava razvoj mnogih mikroorganizama i uništava ih.

Dejstvo:

Rosafreš vodica ima jako antibakterijsko dejstvo i prijatan ukus. Osvežava dah. Inhaliranjem sa rastvorom freš vodice oslobodićete se kijavice i sinusa.

NEGA:

U 10-20 ml. vode rastvoriti 5-10 kapi Rosa Fres koncentrata i vršiti ispiranje usta i ždrela.