SASTAV:

Petrovac, kantarion, kičica, pelin, podubica, žalfija i nana.

Koristi se kao zamena ili dopuna za razne lekove za umirenje tegoba u želudcu i probavnom sistemu, npr. Ranisan. Smanjuje lučenje želudačne kiseline i neutrališe njeno dejstvo. Tegobe izazvane konzumiranjem “teških” jela i suve hrane, umanjuju se konzumiranjem ovog čaja. Izvanredna kaombinacija biljaka blagotvorno deluje na sistem organa za varenje, kod alergija na hranu, povećanu kiselost- gastritis, čir na želucu, bol u želucu, loše varenje, nadutost želuca, mučninu i zatvor.

NAČIN UPOTREBE:

Jedna kesica u 2-3 dl vrele vode. Piti nezaslađeno u manjim količinama, što češće i obavezno u slučaju jakih bolova. Pije se prohlađen. Sadržaj kesice može razmutiti u jogurtu i popiti.

ZAPAŽANJA IZ MREŽE:

Uspešno rešava problem kiseline i upalu želuca.