Содржи екстракт на босилек и невен, глицерин, биоактивни материи.

Може да го замени било кој концентрат од колекцијата Селекта. Ефикасно чисти стакло, порцелан, керамика, дрво, обоени површини, а може да се употребива и за миење на автомобили и машини.

НАЧИН НА УПОТРЕБА:
  • За чистење на накит – раствор 1:5
  • За чистење на мотор на автомобили – раствор 1:3
  • За чистење на каменец – раствор 1(оцет) : 2(концентрат)
  • За чистење на стакла – раствор од 1/2 литри вода и неколку капки концентрат
  • За рачно и машинско перење на облека – комбинација 2 капачиња универзален концентрат и концентрат за облека.
  • Отстранување на флеки – на исфлеканото место се нанесуваат неколку капки чист концентрат , се остава да делува неколку минути и се пере или се остава да се исуши, па се четка.

Може да се користи за отстранување на флеки од кафе, рѓа, маснотија, овошје, мастило, фломастер, шминка, фарба од теписи, облека и други ткаенини. Доколку не успеете да ги отстраните флеките со еден обид, повторете го процесот неколку пати.

ЗАБЕЛЕЖУВАЊА ОД МРЕЖАТА:

– Универзалниот концентрат може да се употребува за капење на домашни миленичиња

– Раствор од 1 литар вода и 5 капки концентрат за прскање на цвеќиња

– Раствор од концентрат и вода може да се употребува за прскање на облека заради полесно пеглање

– За хемиско чистење на одела – раствор од 1 литар вода и лажичка концентрат, со четка за одело се четка материјалот.