КАРАКТЕРИСТИКИ:

Содржи екстракт од кантарион и невен, ја штити и негува кожата на лицето и телото. Комбинацијата на екстракт од кантарион и невен и внимателно одбрани природни состојки, корисно и козметички делува на кожата. Не се отстранува во целост во допир со вода.

Невен:(Calendula officinalis) делува противвоспалително, а воспалената кожа ја враќа во нормала. Делува корисно на кожата со мали неправилности, прво опушта и ја смирува, освен тоа делува како лек во зависност од тоа за кој проблем станува збор, црвенило, иритација…Ја подобрува циркулацијата. Ја храни кожата и и овозможува брза регенерација на кожата, создавајќи нови, млади келии.

Кантарион:(Hypericum perforatum) го подобрува имунолошкиот систем на кожата, дезинфицира, ја чисти кожата, ја олеснува епителизацијата, го отстранува епителот заедно со невенот.

Глицерин ја храни и многу повеќе ја хидрира кожата, овозможува кожата да ја впие кремата и истата да делува.

Dejstvo:
  • Ја штити и негува кожата на лицето и телото
  • не ги затвара порите и лесно се размачкува
  • ја хидрира кожата
  • делува дезинфицирачки
  • брзо ги лекува раните, гребнатините и отоците
  • смирува воспалена кожа.
НЕГА:

Еднаш дневно, а во зависност од проблемот и повеќе пати во текот на денот да се нанесува кремата на кожата на лицето-телото, благо да се втрие и да се остави да делува.

Се препорачува на лица со чувствителна, сува и искукана кожа, бебиња и мажи за после бричење.