Содржи екстракт на див костен и мирис на бохор. Дивиот костен делува на грињите и молците.

Ткаенината третирана со оплеменувач добива убав изглед и станува мека и нежна на допир, бидејќи оплеменувачот ги обвиткува влакната на ткаенината.

Се употребува за сите видови на памучна, волнена, синтетичка, целулозна и свилена облека.

Го олеснува пеглањето, ги освежува боите, го продолжува векот на траење на облеката, го намалува статичкиот електрицитет.

НАЧИН НА УПОТРЕБА:

15-25мл оплеменувач на 10л вода, со оглед на тоа што треба да се има во предвид видот и квалитетот на ткаенината.