Содржи екстракт на босилек и мирис на јоргован.

На облеката и ја дава потребната мекост и долготрајна свежина. Го намалува статичкиот електрицитет, туткањето и значително го олеснува пеглањето. По перењето облеката долго време го задржува пријатниот мирис.

Ја зголемува моќта на впивање и го продолжува векот на траење на облаката.

НАЧИН НА УПОТРЕБА:

Кај машинско перење се ставаат 2-3 капачиња омекнувач.

Кај рачно перење дозата се одредува врз основа на количината на водата.

ЗАБЕЛЕЖУВАЊА ОД МРЕЖАТА:

– По употреба на омекнувачот, се олеснува пеглањето на облеката од памук и лен, додека фините ткаенини не мора да се пеглаат.

– Не предизвикува алергиски реакции ниту кај бебињата.