СОСТАВ:

Коприва, Шипка, Петровец, Кантарион, Мајчина душица, Жалфија.

ДЕЈСТВО:

Придонесува за брзо и ефикасно воспоставување на рамнотежа во организмот и го забрзува метаболизмот. Брзината на метаболизмот е вистински клуч за брзо и ефикасно согорување на масните наслаги.

Се пие за време на оброкот со додаток на јаболков оцет. Со тоа се намалува волуменот во желудникот за внесување на храна. Храната се кваси со чајот со што се олеснува варењето, а јаболковиот оцет го согорува вишокот на масни ткива.

Не содржи агресивни билки за варење, како што е сената.

НАЧИН НА УПОТРЕБА:

Една кесичка во 0,5 л вода ( 2 кесички во 1л вода за цел ден). Кога ќе зоврие се остава да се излади. Се пие во текот на оброкот со додаток на јаболков оцет (1-2 лажици).

ЗАБЕЛЕЖУВАЊА ОД МРЕЖАТА НА ПОТРОШУВАЧИ :

Се употребува како извонредно средство за намалување на телесната тежина.