КАРАКТЕРИСТИКИ:

Квалитетна паста со антибактериски систем. Содржи екстракти на лековити билки: камилица, босилек, кантарион и жалфија.

Камилица (Chamomilla Matricaria) делува противвоспалително и антибактериски.

Босилек (Basilicum Ocimum) делува антибактериски и спречува развој на микроорганизми.

Кантарион (Hupericium Perforatum) одличен е за кожата и слузокожата, има аналгетско, бактерицидно и антивирусно дејство.

Жалфија (Salviae Folium) се употребува како лек против воспаление на грлото и за лечење на дишните патишта. Делува смирувачки на воспаленијата на усната шуплина. Има антисептичко, бактерицидно, антифлогистичко, тонично дејство, освежува, смирува, ја јакне слузокожата. Добра е за плакнење на грлото и устата. Поради антисептичкото дејство жалфијата ја намалува можноста за појава на болести на непцата.

ДЕЈСТВО:

Со својата содржина и екстракти на лековити и мирисни билки камилица, босилек, кантарион и жалфија, од падините на Стара планина, на природен начин ги штити Вашите заби и непца. Го освежува здивот, има пријатен вкус и антибактериско дејство. Дава блескава белина на Вашите заби.