КАРАКТЕРИСТИКИ:

Содржи екстракт на босилек и глицерин.

ДЕЈСТВО:

Заради екстрактот на босилек и глицерин многу добро делува на рацете, така што лицата со многу чувствителна кожа можат да го употребуваат без заштитни ракавици.
Одмастува и во потполно ладна вода, дезинфицира и на садовите им дава висок сјај. Не остава дамки на стаклото и приборот за јадење, па нема потреба од нивно бришење. Со употреба на ова средство се одмастуваат и одводните цевки, со што нивното чистење е сведено на минимум. Успешно ја смирува егземата и псоријазата.

НАЧИН НА УПОТРЕБА:

Концентратот се употребува разблажен во однос 1:8 до 1:10. Заменува 4,5-5,5 литри квалитетна течност за миење садови, со што се постигнува голема заштеда во домаќинството.

ЗАБЕЛЕЖУВАЊА ОД МРЕЖАТА:

Потполно е безопасен доколку случајно дојде во дигестивниот трак. Тоа често се случува доколку концентратот во потполност не се исплакни од садовите.