Содржи висок процент на површинско активни материи кои со екстрактот на босилек имаат антибактериско дејство.

Погоден е за рачно и машинско чистење на бетонски, кисело-отпорни, керамички, пластични и сл. подни површини во училишта, болници, месари, аеродроми итн.

Концентратот има пријатен мирис (мирис на боровина) не пени многу, а се раствара во зависност од извалканоста на подот.

НАЧИН НА УПОТРЕБА:

Дозирањето се врши во зависност од степенот на извалканост , што е назначено на самото пакување.

За чистење на масло од бетон се раствора во размер 1:1 .