Здравиот човек преспива една третина од својот живот. Многу честа причина за немирен сон, утринска главоболка, мрзливост, па и некои заболувања на рбетниот столб, очите, дишните и другите органи е лошата и нездрава перница.

Заради споменатото Ергономик перницата плус се препорачува за ублажување на следните тешкотии:

– болна состојба на вратниот дел на рбетниот столб

– болести на мускулите на рамената

– состојба по повреда на вратот и рамената

– астма и алергија на домашна прашина

– главоболка

– мигрена

– несоница

– рчење

И секако се препорачува на сите здрави луѓе кои сакаат за спијат здраво и убаво.

Перницата е полнета со силиконско влакно. Силиконските влакна со својата структута прават многу неповолни услови за развој на грињи. Грињите се ситни микроорганизми кои се хранат со лушпи и отпадоци од човековото тело. Многу често кај човекот , а посебно кај децата грињите предизвикуваат тешки алергии.

Совршено се приспособува на обликот на телото и со тоа овозможува најповолен агол за одморање на зглобовите и мускулите на вратот, рамената и главата.

 

СОСТАВ:

Полнило PES- силиконско полнење

ДИМЕНЗИИE:

 

50 x 70 cm –  шифра 9808