Содржи природни активни материи и екстракт на камилица.

Екстрактот на камилица (Chamomilla Matricaria) делува против воспалително, смирувачки и антибактериски на кожата.

Детскиот шампон- купка е направен со идеална комбинација на екстрактот на камилица и внимателно одбрани природни активни материи кои овозможуваат ефикасно капење со благотворно делување на кожата и косата. pH вредноста е приспособена на кожата, со што во потполност е заштитена нејзината природна обвивка и кожата станува чиста и нежна без воспаление, сушење и лупење. Косата добива здрав, негуван и сјаен изглед.