КАРАКТЕРИСТИКИ:

Содржи екстракт на босилек, глицерин и октопирох.

Антибактерискиот течен сапун претставува идеална комбинација на екстракт на босилек и активни компоненти кои делуват на широк спектар на бактерии.

Октопирох е лек кој поминува низ целата кожа, делува антибактериски. Јак антисептик е – спречува развој на микроорганизми. Неговото јако дејство го ублажува екстрактот на босилек.

Босилекот (Basilicum ocimum) ја поттикнува циркулацијата, го подобрува производството на кислород, ја ревитализира уморната кожа, и дава висок сјај и го подобрува тонусот. Помага во борбата против акни. Делува антибактериски и антисептички (спречува создавање на микроорганизми).

ДЕЈСТВО:
  • Дезинфицира делувајќи на широк спектар на бактерии
  • Ја поттикнува циркулацијата
НЕГА:

Се употребува за секојдневно миење на раце, тело и интимна нега.

Со комбинација на овој сапун и семејна крема добиваме лековити, мелемски ефекти. Со редовно миење на нозете со овој сапун, значително се намалува настанувањето на непријатна миризба, а уште појако делува ако се втрие на суви стапала. Се препорачува за миење на детски раце( заштитата трае 4-5 часа).